Snapchat investeerder: bitcoin $500.000 in 2030

17 apr
1 minuten leestijd

Snapchat investeerder Jeremy Liew voorspelt dat de digitale munt bitcoin rond het jaar 2030 een waarde heeft van een half miljoen Amerikaanse dollar. De bitcoin is bijna elk jaar de best presterende munteenheid. Begin 2016 had de decentrale munt een waarde van rond de 400 euro, inmiddels is één bitcoin maar liefst 1.100 euro waard. Wie in bitcoin wilt investeren hoeft trouwens niet een ‘hele’ bitcoin te kopen. De bitcoin is op te delen in kleinere stukjes, zo is het mogelijk om voor 10 euro al bitcoins te kopen.

Liew heeft verschillende argumenten om zijn voorspelling te onderbouwen. Een van zijn argumenten is de toename in buitenlandse overboekingen, expats gebruiken de bitcoin als goedkoop middel om geld naar huis te sturen – een bitcoin transactie kost ongeveer 0,25 eurocent. Door de globalisatie neemt het aantal expats gestaagd toe. Een ander argument dat de investeerder aanbrengt is de politieke onzekerheid in verschillende landen in de wereld. De bitcoin wordt steeds meer gezien als een veilige haven naast beleggingen als goud en zilver. Zeker voor landen als Venezuela waar de nationale munteenheid extreem onderdruk staat.

Of de digitale munt echt een half miljoen dollar waard wordt is voor iedereen een raadsel. Toch lijkt de bitcoin na vele jaren van kritiek door critici een blijvertje en kunnen we niet meer spreken van een ‘hype’. Geïnteresseerd hoe bitcoin werkt? Bekijk dan onderstaande video.

Starten met bitcoin

De bitcoin staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Net zoals het internet een enorme potentie had eind jaren ’90, is de bitcoin de uitvinding van de 21ste eeuw. Een start maken met bitcoin begint bij het inlezen over wat een bitcoin nu precies is. De tweede stap is een bitcoin wallet installeren en de derde bitcoins kopen bij een broker zoals BTC Direct , Bitmymoney of LiteBit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *