Eerste indruk: Mycelium Bitcoin Wallet voor iOS

18 apr
1 minuten leestijd

Ongetwijfeld de meest veilige manier om bitcoins en altcoins op te slaan is een hardware wallet. Maar wat nou als je een biertje wilt afrekenen of even snel je vrienden wilt terugbetalen in bitcoin? Dan zijn de zogenaamde ‘hot wallets’, ofwel een app op je telefoon, veruit het handigst.

Een bitcoin wallet op je mobiele telefoon is een stuk onveiliger dan een hardware wallet. Op de app op je smartphone wil je daarom een niet al te groot bedrag bewaren, denk bijvoorbeeld aan een maximum van honderd euro. Als je die ‘verliest’ is het vervelend maar geen ramp.

Er zijn verschillende apps beschikbaar voor iOS maar één wallet app springt eruit naar onze mening: Mycelium Bitcoin Wallet. De app is ongelofelijk simpel en is makkelijk te installeren. Bij het aanmaken van de app en dus een nieuwe wallet krijg je een backup van 12 woorden. Dit is de recovery seed, bewaar deze goed en schrijf deze op papier op. Stel je verliest je iPhone of iPad dan kun je met deze 12 woorden je bitcoin wallet herstellen op een ander iOS apparaat. Eventueel kun je de recovery seed opslaan in de notitie app van je iPhone als deze gesynchroniseerd wordt met je iCloud account maar dit is minder veilig dan je de 12 woorden op te schrijven op een stuk papier.

     

Bovenstaande screenshots laten de minimalistische look zien van Mycelium. Waar de Android versie wat serieuzer oogt is de iOS versie licht, simpel en overzichtelijk. Er zijn vier simpele tabbladen: balance, accounts, transacties en settings. Mycelium ondersteunt op dit moment alleen bitcoin en geen litecoin of ethers. Er is voor gevorderde gebruikers ook de mogelijkheid om een cold storage wallet te importeren.

Mycelium is in ieder geval onze nieuwe favoriete ‘hot’ wallet! Wat is jouw favoriete bitcoin wallet voor iOS op dit moment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *