Bitcoin bereikt bijna nieuw hoogtepunt

20 apr
1 minuten leestijd

De digitale valuta bitcoin bereikt bijna een nieuw hoogtepunt. Op moment van schrijven staat de bitcoin koers rond de 1.150 euro! Geen verkeerde prijs vergeleken met precies een jaar geleden toen een bitcoin nog 388 euro waard was.

Bitcoin koers ontwikkeling afgelopen jaren.

Ondanks een paar tegenslagen eerder dit jaar, zoals de afkeuring van een indextracker door de Amerikaanse beurswaakhond, lijkt de bitcoin inmiddels alles behalve een tijdelijk verschijnsel. Steeds meer bedrijven houden zich bezig met bitcoin en de achterliggende technologie. Fabrikanten van veilige bitcoin portemonnees (zogenaamde hardware wallets) doen het goed bij investeerders. De Franse hardware fabrikant Ledger haalde onlangs een investering op van 7 miljoen dollar. Nederland is overigens ook goed vertegenwoordigd door verschillende bitcoinbedrijven en ook grote jongens als ABN Amro nemen bijvoorbeeld deel aan de Nationale Blockchain Coalitie.

Hoe de bitcoin prijs zich zal ontwikkelen het komende jaar is voor iedereen een raadsel. De prijs wordt simpel bepaald door vraag en aanbod. De bitcoin waarde staat ook bekend om zijn schommelingen.

Beginnen met bitcoin

In Nederland (en België) is het relatief makkelijk om met bitcoin te beginnen. Een start maken met bitcoin begint bij het inlezen over wat een bitcoin nu precies is. De tweede stap is een bitcoin wallet installeren en de derde bitcoins kopen bij een wisselkantoor zoals BTC Direct , Bitmymoney of LiteBit. Let er wel op dat je bij bitcoin zelf verantwoordelijk bent voor het veilig opslaan van de valuta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *